Campingpladsejere GDPR

Persondataforordningen for campingpladsejere

Persondataforordningen er trådt i kraft 25. maj 2018, og det giver en række spørgsmål. Vi har givet svar på en række af de mest spurgte.


Start med en kort beskrivelse af campingpladsen mht. ansatte, internetadgange/løsninger, gæster, leverandører og administrativ service.

Vi har givet svar på en række af de mest spurgte spørgsmål ved GDPR

 

Ansatte på campingpladsen i forhold til GDPR?

Ansøgere sender ofte på mail. Husk, at mail skal være sikkermail, når kontrakt m.m. sendes retur.

Ansøgere, der ikke ansættes, skal slettes i mailsystemet 2 måneder efter en nyansat er startet. Så kan du stadig finde en erstatningsperson, hvis det er den forkerte, der er ansat.

 

Skal kontrakten være speciel efter persondataforordningen?

Nej,  men der skal være en politik for de ansatte omkring den viden, de arbejder med, ikke må videregives.

Det er kun ejeren og en lønbogholder, der må have adgang til kontrakter og lønoplysninger.

 

Hvad gør jeg ved en medarbejders fratræden?

Alle kontrakt- og lønoplysninger skal gemmes i 5 år efter årets udløb.

Husk, det er bogføringslovens §10, der er reglen.

 

Hvis revisoren laver lønkørslen via et lønbureau, hvad så?

Der skal være en databehandleraftale med både din revisor og lønbureauet.

Når der sendes oplysninger på mail, skal det altid være som en krypteret mail (sikkermail)

Persondata ved IT

 

Hjemmesidebrugere modtager cookies – må vi det?

Ja, men det kræver et samtykke fra brugeren.

I samtykket skal fremgå, det formål cookien anvendes til. Husk at anvise, hvordan sletning kan gøres.

 

Nyhedsbreve – vores brugere til- og afmelder sig selv – giver det udfordringer?

Det afhænger af din IT-løsning, og det kræver samtidig samtykke fra brugeren til opbevaring af deres data.

Du skal have en databehandleraftale med IT-leverandøren.

 

Kunder booker online. Giver det udfordringer?

Måske, det afhænger af, om du modtager flere oplysninger, end der er brug for, for at registrere gæsten, indtil afregning sker ved afrejse. Herunder til at identificere modtagelse af forudbetalinger.

Du skal have en databehandleraftale med IT-leverandøren og betalingskortformidleren. Prøv selv at lave en booking, og tjek om der modtages for mange oplysninger.

 

Øvrige persondataregler

 

Når gæsten ankommer, plejer vi at få oplysninger om specielle ønsker.

Det kræver samtykke fra gæsten at modtage og opbevare de specielle ønsker.

Når gæsten rejser skal oplysningerne slettes, ellers kræver det et samtykke, som dækker frem til næste sæsonstart.

 

Elaflæsning og -afregning, er der noget specielt her?

Bruges oplysning til afregning overfor kunden efter målt forbrug, skal informationerne herfor gemmes i de næste 5 år.

Hvis campingpladsens elforbrug til campister måles samlet, og det solgte fraregnes, skal der kun gemmes for afregning af målt elforbrug.