Julegave til medarbejdere 2018

Julen nærmer sig med raske skridt, og mange virksomheder benytter julen til at give medarbejderne en påskønnelse for deres indsats i det forgangne år.

Julegaven skal være en ting - ikke kontanter eller gavekort. I særlige tilfælde kan gavekort dog være skattefri for medarbejderne. Det kræver, at gavekortet har et begrænset anvendelsesområde.

Eksempler:

Eksempel 1:

Arbejdsgiveren har på forhånd udvalgt 25 gaver. Medarbejderen har herefter mulighed for via internettet selv at vælge mellem de forskellige gaver.

Eksempel 2:

Arbejdsgiveren giver medarbejderen et gavekort til en specifik restaurant. På restauranten kan medarbejderen vælge mellem tre forskellige menuer.

Eksempel 3:

Et oplevelsesbevis, som giver adgang til én hotelovernatning inklusive morgenmad, eller to overnatninger på en campingplads. Oplevelsesbeviset kan benyttes på en lang række hoteller og campingpladser.

Fællesnævneren for eksemplerne er, at gaven ikke kan ombyttes til kontanter, og at det kun kan anvendes til konkrete ting.

 

Hvornår skal medarbejderen betale skat?

En arbejdsgiver må hvert år give sine medarbejdere gaver for et beløb på 1.100 kr. uden at medarbejderen skal betale skat af gavens værdi. Det skattefri beløb dækker over alle de gaver og personalegode, der er givet på et år.

Ud af disse 1.100 kr. kan julegaven udgøre 800 kr. Så længe julegavens værdi ikke overstiger de 800 kr. vil den ikke være skattepligtig, uanset om der i løbet af året er givet gaver for mere end 1.100 kr.

Oversigt over beløbsgrænser:

 

Moms på personalegaver

Personalegaver sidestilles med natural-aflønning. Virksomheden får derfor ikke fradragsret for moms på gaver til medarbejdere, uanset om gaven holder sig inden for den skattemæssige grænse.

Mulighed for skattefradrag ved bidrag til julehjælp

Hvis din virksomhed vælger at give et bidrag til julehjælp til familier med få midler, kan dette give et skattefradrag. Hvis den modtagende organisation er godkendt af SKAT som almenvelgørende/almennyttig, kan der opnås fradrag for bidrag op til 15.900 kr.

Det er værd at bemærke, at dette fradrag både gælder for privatpersoner og for virksomheder.

Vil du vide mere

Vil du vide mere om reglerne for skattefri gaver til dine medarbejdere, så kontakt din lokale BRANDT revisor, og lad os hjælpe dig med at finde den helt rigtige løsning.

Ønsker at blive kontaktet

Felter markeret med * er påkrævet.

Del på: