Personskat

De danske skatteregler kan være en jungle at navigere rundt i på egen hånd. Derfor kan du have stor gavn af at søge hjælp og vejledning hos BRANDT, både som arbejdstager og arbejdsgiver. Vi kan rådgive dig i forhold til skattereglerne for enkeltpersoner – i daglig tale kaldet personskat.

Personskat for arbejdstagere

Selvom reglerne for mange privatpersoner kan virke uoverskuelige, er det med tiden heldigvis blevet en del nemmere at få overblik over personskatten. Tidligere skulle man nemlig selv sørge for at indberette alting til SKAT, men i dag foregår de fleste indberetninger helt automatisk. De fleste arbejdstagere kan derfor generelt nøjes med at tjekke henholdsvis forskudsopgørelse og årsopgørelse, når de er klar i skattemappen online.

Imidlertid er det stadig vigtigt at kende reglerne, så du ikke kommer til at betale mere i personskat end du behøver. Selvom størstedelen af indberetninger sker automatisk, er skattesystemet ikke ufejlbarligt, og det er derfor vigtigt, at du kan gennemskue din årsopgørelse. Du kan måske også være berettiget til forskellige typer af fradrag, som du ikke kender til – for eksempel i forhold til kørsel, bolig, lån og renter, pension, firmabil, investeringer, aktier og lignende.

Hos BRANDT revision & rådgivning kan vi hjælpe dig med det fulde overblik over personskat, selvangivelse, forskudsopgørelse og årsopgørelse.

Personskat for arbejdsgivere

Det er selvfølgelig ikke kun arbejdstagere, som skal holde styr på personskatten. Som arbejdsgiver har du nemlig ansvar for at indberette dine ansattes lønindkomst og sørge for, at der bliver betalt skat og bidrag af lønnen. Dertil kommer en lang række af snubletråde, du som arbejdsgiver skal være opmærksom på i forhold til personskatten – f.eks. gaver, bonusser, honorarbetalinger, kontante anerkendelser og lignende.

Vi sørger for, at du som arbejdsgiver har styr på, hvad der skal indberettes og hvornår, så hverken du, din virksomhed eller dine medarbejdere kommer i klemme hos SKAT. Hos BRANDT kan vi naturligvis også rådgive dig i forhold til både danske og internationale skatteregler, hvis du har ansatte, der arbejder i udlandet.

 

Kontakt os allerede i dag til en uforpligtende snak om, hvordan vi kan hjælpe dig med personskat.

Relaterede artikler