Selskabsskat

Selskabsskat

Som virksomhedsejer er det alfa og omega, at du er godt hjemme i de danske skatteregler, ikke mindst når det kommer til selskabsskat. I Danmark er alle virksomheder nemlig forpligtet til at betale skat af deres overskud - og hvis du ikke har styr på reglerne, kan det hurtigt blive meget dyrere end nødvendigt.

Det er i øvrigt ikke kun den helt klassiske danske virksomhed, som er skattepligtig. Selskabsskatten omfatter for eksempel også fonde, foreninger, aktie- og anpartsselskaber, eller udenlandske selskaber, som er registreret i Danmark. I det hele taget er selskabs- og virksomhedsskat et kompliceret regelområde, som løbende bliver ændret. Derfor kan du have god gavn af kvalificeret rådgivning.

Hos BRANDT har vi al den nødvendige ekspertise og erfaring, du og din virksomhed har brug for. Vi kan hjælpe dig med både at forstå og planlægge din selskabsskat, så du sikrer virksomhedens økonomi bedst muligt. Ofte kan der også være uudnyttede fradrag eller afskrivningsmuligheder, som du ikke har været opmærksom på.

Selskabsskat i 2019

Selskabsskat er virksomheders skat som betales til staten, ligesom personskat er privatpersoners skat. I 2019 er selskabsskatten i Danmark på 22 % af virksomhedens skattepligtige overskud.

 

 

Hvilke virksomhedstyper skal betale selskabsskat 

Følgende virksomhedstyper A/S (aktieselskaber), ApS (anpartsselskaber) og brugsforeninger, akkumulerende investeringsforeninger, fonde, foreninger, institutioner mv. er underlagt selskabsskat 

Andelsforeninger er pålagt en anden sats, som i 2019 er 14,3 %

Enkeltmandsvirksomheder og I/S (interessentskaber) beskattes typisk som personlig indkomst, du kan læse mere om personlig indkomst i vores sektion om Personskat.

Endvidere kan du læse om valg af virksomhedsbeskatning som har betydning for dig der har Enkeltmandsvirksomheder og I/S (interessentskaber). Her kan der vælges mellem 3 modeler som er nøje beskrevet på vores sektion Virksomhedsbeskatning

Kontakt os allerede i dag til en uforpligtende snak om, hvordan vi kan hjælpe din virksomhed.